Балканска фолклорна вечер с танцов семинар

Балканска фолклорна вечер с танцов семинар
Балканска фолклорна вечер с танцов семинар
 • 27 November
 • зала Barachnická rychta, Прага, Чехия
 • Дата:

  27.11.2015

 • Адрес:

  зала Barachnická rychta, Прага, Чехия

 • Час:

  17:30

Асоциация Заедно организира практически семинар за балкански народни танци и музика с името “Балканът танцува и ти с него”. Семинарът бе последван от концерт. Събитието се организира с финансовата подкрепа от чешкото Министерство на културата и Програмата за Творческа Европа на ЕС. Семинарът бе предназначен за танцьори, музиканти и широката общественост.

Ние организира подобни семинари от 2003 г. Нашата цел е да подпомогнеме запазването и популяризирането на българските и балкански културни и фолклорни традиции и език сред членовете на българското малцинство, децата и младежта, но също така и да се запознае широката общественост с тези традиции.

Програмата на Балканска фолклорна вечер беше богата – гръцката танцова работилница стъпка по стъпка, българска танцова работилница, инсценация ба традиционна балканска сватба, сръбска танцова работилница, концерт на гръцка фолклорна музика, ориенталски танци, представяне на традиционната балканска кухня. Вечерта води Цвета Камбурова. Лектори бяща Мария Селингерова, Тереза Блажкова, Тодор Ралев, Цветелина Генчева и други. В гръцката група Акрополис пя Атина Лангоска, на бузуки свири Николас Панатсис. Участваща танцови ансамбли “Българи” – Прага, “Радост” – Прага и “Веселие” – Братислава. Бяха представени фолклорна музика и танци от България, Сърбия, Македония, Гърция, Турция, Хърватия. В събитието взеха участие около 250 души от много националности. Българското национално радио и други медии съобщиха за това събитие.

към галерия>>

BUY TICKET