Неродена мома – куклен театър и работилница

Неродена мома – куклен театър и работилница
Неродена мома – куклен театър и работилница
 • 21 October
 • Българско училище, Прага, Чехия
 • Дата:

  21.10.2015

 • Адрес:

  Българско училище, Прага, Чехия

 • Час:

  18:00

Асоциация Заедно организира като част от проекта Music and Memory куклено представление и работилница за деца от българското малцинство в Прага. Спектакълът “Неродена мома” е създаден по мотиви от българска народна приказка. Приказката е включена в учебната програма на българските училища. Този спектакъл има многобройни награди от различни театрални фестивали. Благодарение на финансовата подкрепа от програмата на Европейския съюз „Творческа Европа“ можащме да го представиме и за децата, учителите и родителите в Прага!

Гостуваха ни известният български кукловод Симона Нанова и нейния колега, който се погрижи за звука и осветлението. И двамата кукловоди са част от българската театрална формация Arte Vita. Събитието бе подкрепено и от Кукления театър в Стара Загора и българското Министерство на културата.

Актьорите имаха турнев  Белгия, Люксембург и най-накрая посетиха и Чешката република. Те пристигнаха в Прага с ентусиазъм и голямо желание да създадат едно незабравимо преживяване за нашите деца. Планът им успя – събитието имаше голям успех. След спектакъла последва работилница за малките зрители. Нанова говори за българския фолклор и неговото символиката, всяко дете имаше възможност да води куклите и да ги разгледа от близко. Събитието завърши много емоционално – децата прегръщаха актрисата, снимаха се с нея, говориха за българските си корени, за мечтите и за бъдещето … и никой не искаше този момент да свърши.

към галерия>>

BUY TICKET